Modern energiebeheer voor duurzaam Bar Company

Bij Bar Company staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Onze organisatie heeft energie nodig om te kunnen werken. Wij willen dat de toekomstige generatie zo min mogelijk nadeel ondervindt van ons energieverbruik.

Na jaren een pand gehuurd te hebben heeft Bar Company sinds maart 2015 een pand aangekocht. Met de aankoop van dit nieuwe pand en de sterke wens om te verduurzamen ontstond een nieuwe vraagstuk; Hoe kan Bar Company een modern energie management inrichten in het nieuwe pand?

Energie analyse

Om antwoord op deze vraag te geven hebben we hulp ingeschakeld van het energie advies bureau Stip-Connected. Deze partij heeft een energie analyse uitgevoerd. De energie analyse bestaat uit drie stappen;

1. Energiegebruik in kaart brengen,

2. Verminderen van energiegebruik,

3. Decentraal energie opwekken.

Energiegebruik en LED verlichting

Nadat het energiegebruik in kaart is gebracht heeft Bar Company de eerste stap genomen door alle verlichting in kantoren, loods en buitenplaatsen te vervangen voor LED-verlichting.  Naast dat LED veiliger en duurzamer is dan TL verlichting, bespaart Bar Company met deze investering in LED-verlichting 70% stroom op de verlichting! Deze energiebesparing betekent minder CO2  uitstoot, minder ozonlaag problemen en dus minder opwarming van de aarde.

Warmte behoefte en zonneboilers

Een tweede fase staat inmiddels ook gepland. Vanaf september word de warmte behoefte geanalyseerd. Middels de aanschaf van zonneboilers zal er aan een groot deel van de huidige warmte behoefte voldaan worden. De zonneboilers worden op het dak geplaatst en verwarmen het water met zonne-energie in plaats van fossiele brandstoffen.

Energie neutraal: Een energierekening van € 0,-

In de laatste fase wordt er een analyse gemaakt wat er voor nodig is om Bar Company energie neutraal te maken. Zo kan de rest warmte worden opgevangen door een lucht warmtepomp en het rest verbruik in stroom kan worden voldaan door zonnepanelen. Wanneer deze fase afgerond is voorziet Bar Company volledig in haar eigen energie behoefte. Resultaat: geen noodzaak voor fossiele brandstoffen en dus geen nadelige CO2 uitstoot voor het milieu. Bijkomend voordeel: een energierekening van €0,- voor Bar Company.

‘Een beter milieu, begint bij jezelf’.

 

TL bakken worden vervangen voor LED lampen
TL bakken worden vervangen voor LED lampen
LED verlichting met hoge lichtopbrengst in de loods
LED verlichting met hoge lichtopbrengst in de loods
Buitenverlichting wordt vervangen voor LED lampen
Buitenverlichting wordt vervangen voor LED lampen
Buiten LED verlichting
Buiten LED verlichting
TL bakken in kantoor gaan eruit
TL bakken in kantoor gaan eruit
LED verlichting in kantoorvertrekken
LED verlichting in kantoorvertrekken