Bar Company goes green

De handtekening staat! Binnen een half jaar voorziet Bar Company in haar eigen energiebehoefte! We krijgen een compleet zonne-energiesysteem.

Wij willen duurzaamBar Company goes green

In 2015 is bij ons de wens ontstaan om duurzaam te ondernemen. Onze kids moeten straks zo min mogelijk nadeel ondervinden van ons energiegebruik. En we zijn goed op weg. Zo hebben we ons energieverbruik op verlichting met 70% verminderd door alle verlichting in kantoren, loods en buitenplaatsen te vervangen voor LED-lampen. Daarnaast scheiden we uitvoerig al ons bedrijfsafval en werken we veel met duurzame disposables en ingrediënten. Vandaag zetten we de volgende enorme stap in onze duurzaamheidsstrategie.

ZonnepanelenBar Company zonnepanelen

Het dak van onze loods (600m2) komt he-le-maal vol te liggen met zonnepanelen. Dit bekent dat we alle elektriciteit die we nodig hebben, nu zelf gaan opwekken! We wekken zelfs een stuk meer energie op dan we nodig hebben. Deze extra energie wordt teruggeleverd aan het energienet. Op die manier zijn we klaar voor de toekomstige groei en kan ook de omgeving van deze groene energie profiteren.

Laadpaal

Omdat we ook geloven in duurzaam vervoer, maar een cocktailbar nou eenmaal niet op de fiets past, laten we ook een laadpaal plaatsen voor ons pand. We willen elektrisch rijden namelijk stimuleren en geloven er in dat in de toekomst ons volledige wagenpark elektrisch zal rijden.

What’s next?

Maar we zijn nog niet klaar. Wanneer de zonnepanelen geplaatst zijn gaan we verder met de plaatsing van een warmtepomp. Deze warmtepomp verzorgt de verwarming in ons pand en draait op elektriciteit in plaats van gas. Op deze manier hebben we dus ook geen gas meer nodig en voorzien we in onze eigen energiebehoefte.

Tot slot zit er nog iets aan te komen waar we al een aantal nachten niet van kunnen slapen…wordt vervolgd.