Bar Company: duurzame koffie

Duurzame koffie

Wij proberen op alle mogelijke fronten te verduurzamen. Zo wekken we onze eigen energie op, gebruiken we geen plastic en hebben we bijna geen waste. En omdat wij jaarlijks een enorme hoeveelheid kopjes koffie maken, vinden wij het van groot belang dat onze koffie duurzaam en eerlijk verbouwd wordt voor het milieu én de koffieboeren. Op die manier smaakt een kopje koffie van onze barista nog lekkerder!

Bar Company specialty coffee blend

Wij krijgen vaak de vraag van mensen waar ze onze koffie kunnen kopen en welke boon wij gebruiken. Het antwoord: onze koffie is nergens te koop. Wij hebben namelijk samen met Brinks Coffee Roasters een eigen specialty koffieblend ontwikkeld. Deze koffie wordt speciaal voor ons gebrand en is een combinatie van drie verschillende koffiebonen uit Antigua in Guatemala, Paraná in Brazilië en La Paz in Honduras.

Duurzame koffie Duurzame koffie bar Bar Company

De koffieboeren waar wij mee werken gebruiken geen giftige bestrijdingsmiddelen, daar deze zeer slecht zijn voor het milieu. Boeren die dit wel doen kunnen niet meer terug. Ze raken namelijk afhankelijk van deze bestrijdingsmiddelen omdat de gewassen niet meer zonder kunnen.

Eerlijke koffieprijzen

Brinks staat voor eerlijke prijzen. Alle koffieboeren zijn persoonlijk bezocht en er vindt nog steeds nauw contact plaats. De boeren worden op de hoogte gehouden van de prijzen op de beurs waardoor ze weten wat een eerlijke prijs is om hun koffie voor te verkopen.

Barista op de beursstand inhuren bij Bar Company Kwaliteit

De BC koffieblend heeft een geweldige, ronde en zoete smaak met weinig zure tonen.  De blend is uniek want hij wordt speciaal voor ons gebrand. Zo maken wij van een alledaags kopje koffie, een ware beleving waar je een goed gevoel aan over houdt.

Bekijk hier aantal foto’s van onze koffiebars, ter impressie.