Een natuurlijke energy-boost

Meer dan 5.000 klanten gingen je voor

Marktleider in Europa

Home 9 zuurstofbar huren 9 De werking en effecten van zuurstof

De werking van de zuurstofbar

Hoe werkt de zuurstofbar?

In de zuurstofbar staan meerdere zuurstofconcentrators. Deze concentrators filteren de aanwezige lucht in de ruimte waardoor er alleen zuurstof overblijft. Het zuurstofgehalte in de lucht wordt hierdoor verhoogt van 23% naar 90%. Deze zuurstof verrijkte lucht wordt vervolgens naar de aromastations gepompt die op de bar staan.

Ieder aromastation bevat vier laboratoriumflesjes met gedestilleerd water en aroma’s. De aroma’s voegen een heerlijke geur toe aan de zuurstof. De aroma’s bestaan uit etherische oliën, die ook weer een positieve werking hebben op het lichaam. Zo is dennennaald goed voor de luchtwegen en word je vrolijk van oranjebloesem. De gasten kunnen vrij experimenteren met de geuren door een flesje open te draaien en de andere dicht te draaien. 

De zuurstof komt uiteindelijk uit bij de headset. Deze headset is te vergelijken met de headset die men draagt in een callcenter. Je kunt er alleen niet in praten en er komt lucht uit, ter hoogte van de neus.

Het geheel ziet er spectaculair uit doordat jouw gasten de zuurstof zien borrelen en ieder aroma zijn eigen kleur heeft.

Hoe werkt zuurstof?

Door vervuilde lucht krijgen mensen tegenwoordig minder zuurstof binnen dan goed voor hen is. Door een sessie van 12 minuten aan de zuurstofbar krijgt het lichaam 90% zuurstof binnen waar deze normaal 23% is. Door deze toename worden de longen gezuiverd, het lichaam hersteld en zullen jouw gasten zich heerlijk fit voelen. Niet voor niets gebruiken topatleten zoals Sven Kramer allemaal zuurstof na zware inspanningen om snel te herstellen. Maar naast de lichamelijke voordelen zal ook het concentratievermogen toenemen. Dit maakt de zuurstofbar bijzonder geschikt om in te zetten op beurzen en congressen.

Veiligheid

Al onze materialen zijn van de beste kwaliteit en zijn medisch goedgekeurd. Ziekenhuizen werken met exact dezelfde apparatuur. Daarnaast worden onze materialen met grote regelmaat gereinigd en gecontroleerd waardoor de zuurstofbar compleet veilig en hygiënisch is. Door geen gebruik te maken van flessen zuurstof maar de aanwezige lucht te filteren met zuurstofconcentrators, wordt brandgevaar voorkomen.

Hoe voel je je na een sessie?

Nee je stuitert niet de kamer door en je wordt ook niet high. Wij vergelijken een sessie aan de zuurstofbar met het gevoel wanneer je net een lange wandeling door het bos hebt gemaakt. Anderen vergelijken het met het drinken van een Red Bull, alleen dan gezond. Wil je meer weten over de positieve effecten van zuurstof, neem dan contact met ons op en wij vertellen je graag meer over het huren van een zuurstofbar.

‘Relax and Recharge’

Gratis advies ontvangen?

Ontvang gratis een vrijblijvend advies en een scherpe offerte met alles wat je dient te weten. Binnen 24 uur op werkdagen!