BC gebruikt geen plastic

BC voorziet in eigen stroombehoefte

Biologische producten met minimale 'waste'

Home 9 Bar Company: De duurzame cateraar

Bar Company: De duurzame cateraar

In 2015 ontstond de wens bij ons om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We willen dat onze kids straks zo min mogelijk nadeel ondervinden van ons verbruik. Als professionele organisatie in de evenementenbranche vinden we dat wij onze verantwoordelijkheid hierin moeten nemen. En dat doen we dus ook.

Hoe dan?

Ons energieverbruik is met 60% verminderd door alle verlichting in kantoren, loods en buitenplaatsen te vervangen voor LED-lampen. Daarnaast hebben we een laadpaal geplaatst waar onze hybride auto’s opgeladen worden met stroom. En niet zo maar stroom, maar stroom die we zelf opwekken!

Zonnepanelen voor duurzame energie

Het dak van onze loods (600m2) ligt he-le-maal vol met zonnepanelen. Dit betekent dat we alle elektriciteit die we nodig hebben zelf opwekken en we dus energie neutraal zijn. We wekken zelfs een stuk meer energie op dan we nodig hebben. Deze extra energie wordt terug geleverd aan het energienet. Zo zijn we klaar voor de toekomstige groei en kan ook de omgeving van deze groene energie profiteren.

Bye bye plastic, wij stoppen ermee!

De meeste van onze cocktails worden gedronken door een rietje. En vrijwel alle smoothies en sappen schenken wij uit in disposable bekers. Je kunt je voorstellen dat dit op jaarbasis een flinke berg plastic oplevert. Of beter gezegd; opleverde. Ondanks dat het in onze branche helaas nog steeds de standaard is, zijn wij namelijk helemaal klaar met single-use plastic.

100% biologisch

Vanaf heden zijn wij volledig overgestapt op 100% biologisch afbreekbare rietjes en bekers! De disposables die wij nu gebruiken worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel of suikerriet. De rietjes en bekers zien er vrijwel hetzelfde uit als de plastic variant, maar zijn nu dus biologisch afbreekbaar. Bye bye plastic waste. Bar Company goes green!

Duurzame ingrediënten en hergebruik

Tot slot kunnen we met trots zeggen dat we duurzaam inkopen. Onze eigen ontwikkelde koffie-blend wordt op duurzame wijze verbouwd en de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun oogst. Daarnaast gebruiken we biologisch en fairtrade fruit in onze sappen en smoothies. En wanneer we fruit overhouden na een klus, dan gooien we dit nooit weg. Omdat we vrijwel iedere dag ergens smoothies maken, kunnen we het overgebleven fruit van de vorige dag gewoon hergebruiken. 

We willen de wereld op een duurzame manier nog leuker maken. Doe je mee?

smoothie catering op evenementen en feesten - Bar Company