Meer dan 15 jaar ervaring

+10.000 tevreden klanten

Uitgebreid persoonlijk advies

Ontvang je offerte binnen 24 uur

Home Duurzame cateraar

Bar Company: De duurzame cateraar

Dat zou toch wat zijn he, dat onze kids straks de rekening betalen voor ons energiegebruik. Niet als het aan ons ligt.

Daarom zijn we in 2014 begonnen met maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Sindsdien hebben we flinke stappen gemaakt

Bekijk de video:

Bar Company - de duurzame cateraar

1. We compenseren 100% van onze CO2 uitstoot

Jaarlijks wordt onze CO2-uitstoot uitvoerig berekend en vastgelegd door DGB group. Vervolgens wordt deze volledig gecompenseerd door CO₂-certificaten te kopen en te investeren in een duurzaam project in Kenia. Lees meer

2. We hergebruiken koffiedrab voor het kweken van oesterzwammen (circulariteit)

Het koffiedik dat overblijft na het zetten van een kop koffie wordt hergebruikt voor het kweken van oesterzwammen.

Koffiedik hergebruiken om oesterzwammen op te kweken - Circulair - Bar Company

Daarnaast worden de lege flessen die we overhouden na een cocktail catering hergebruikt door een Rage Room. Lees meer

3. We hebben een eigen BC-koffieblend ontwikkeld die traceerbaar is via blockchain

Deze langgekoesterde wens is in 2024 uitgekomen. Lees meer over onze eigen duurzame koffieblend.

“ Duurzame koffie? Hij was toch echt zo op “

4. We hebben 420 zonnepanelen en laadpalen voor groene energie

We beschikken over 420 zonnepanelen op ons dak met daarnaast laadpalen voor zes elektrische auto’s. Hebben we meer energie nodig dan we zelf produceren dan kopen we deze groen in.

5. We gebruiken zo veel mogelijk plantaardige producten

We gebruiken bijvoorbeeld haver in plaats van koemelk in de cappuccino’s, agavesiroop in plaats van honing in de smoothies, en aquafaba in plaats van eiwit voor de schuimlaag van de cocktails.

6. We gebruiken zo min mogelijk energie

We verbruiken minder energie tijdens transport en in onze kantoren en magazijnen. Lees meer.  

Volledige CO2 uitstoot compensatie

Er zijn meerdere manieren om CO2 te compenseren. De meeste bedrijven kiezen voor het planten van bomen. Wij kozen echter voor een ander project: het Hongera Cookstoves Local Community project. Dit project compenseert nog meer CO2 uitstoot per geïnvesteerde euro. Het project is minder bekend bij het grote publiek, maar heeft dus wel een grote impact.

Hongera Cookstoves Local Community project

Het project richt zich op de productie en distributie van energiezuinige kookovens aan de lokale bevolking in Kenia. Hierdoor wordt hun gezondheid verbeterd, CO2 gereduceerd en de ontbossing teruggedrongen.

Het project wordt ontwikkeld onder de Gold Standard dat garandeert dat er echte meetbare resultaten worden behaald. Daarnaast borgt deze standaard dat het project een duurzame impact zal hebben op de bevolking en natuur.

De cateraar die CO2 compenseert - Bar Company
Bar Company investeerd in CO2 compensatie project
7 jaar

Duur project

2.500.000

ton CO2 wordt afgevangen

150.000

kookovens worden geproduceerd

155

ton CO2 wordt jaarlijks gecompenseerd door BC

Terug naar boven

Djordi te Nijenhuis
Meer informatie?

Benieuwd wat wij als duurzame cateraar voor jou kunnen betekenen? Ik vertel je er graag meer over.