1. Volledige CO2 uitstoot compensatie
Jaarlijks wordt onze CO2-uitstoot uitvoerig berekend en vastgelegd door DGB group. Dit wordt vervolgens gevalideerd en geverifieerd door een externe verificatie-instelling volgens toonaangevende normen van de Gold Standard
Nadat de CO2 uitstoot is bepaald wordt deze volledig gecompenseerd door CO₂-certificaten te kopen. Hierdoor maakt het bijvoorbeeld niet meer uit hoe ver we moeten rijden om naar jouw locatie te komen.
Het CO2 compensatieproject
Er zijn meerdere manieren om CO2 te compenseren. De meeste bedrijven kiezen voor het planten van bomen. Wij kozen echter voor een ander project: het Hongera Cookstoves Local Community project. Dit project compenseert nog meer CO2 uitstoot per geïnvesteerde euro. Het project is minder bekend bij het grote publiek, maar heeft dus wel een grote impact.
Hongera Cookstoves Local Community project
Het project richt zich op de productie en distributie van energiezuinige kookovens aan de lokale bevolking in Kenia. Hierdoor wordt hun gezondheid verbeterd, CO2 gereduceerd en de ontbossing teruggedrongen.
Klik hier voor meer informatie over het project
Duur project
ton CO2 wordt afgevangen
kookovens worden geproduceerd
ton CO2 wordt jaarlijks gecompenseerd door BC
Hoe word je een duurzame cateraar?
Dat doe je onder andere door op verschillende vlakken op energie te besparen waar mogelijk. Ons energieverbruik is met 60% verminderd door alle verlichting in kantoren, loods en buitenplaatsen te vervangen voor LED-lampen. Daarnaast hebben we een laadpaal geplaatst waar onze hybride auto’s opgeladen worden met stroom. En niet zo maar stroom, maar stroom die we zelf opwekken!
Zonnepanelen voor duurzame energie
Het dak van onze loods (1.200 m2) ligt he-le-maal vol met zonnepanelen. Dit betekent dat we alle elektriciteit die we nodig hebben zelf opwekken en we dus energie neutraal zijn. We wekken zelfs een stuk meer energie op dan we nodig hebben. Deze extra energie wordt terug geleverd aan het energienet. Zo zijn we klaar voor de toekomstige groei en kan ook de omgeving van deze groene energie profiteren.
Bye bye plastic, wij stoppen ermee!
De meeste van onze cocktails worden gedronken door een rietje. En vrijwel alle smoothies en sappen schenken wij uit in disposable bekers. Je kunt je voorstellen dat dit op jaarbasis een flinke berg plastic oplevert. Of beter gezegd; opleverde. Ondanks dat het in onze branche helaas nog steeds de standaard is, zijn wij namelijk helemaal klaar met single-use plastic.
100% biologisch
Vanaf heden zijn wij volledig overgestapt op 100% biologisch afbreekbare rietjes en bekers! De disposables die wij nu gebruiken worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel of suikerriet. De rietjes en bekers zien er vrijwel hetzelfde uit als de plastic variant, maar zijn nu dus biologisch afbreekbaar. Bye bye plastic waste. Bar Company goes green!
Duurzame ingrediënten en hergebruik
Tot slot kunnen we met trots zeggen dat we duurzaam inkopen. Onze eigen ontwikkelde koffie-blend wordt op duurzame wijze verbouwd en de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs voor hun oogst. Daarnaast gebruiken we biologisch en fairtrade fruit in onze sappen en smoothies. En wanneer we fruit overhouden na een klus, dan gooien we dit nooit weg. Omdat we vrijwel iedere dag ergens smoothies maken, kunnen we het overgebleven fruit van de vorige dag gewoon hergebruiken.
We willen de wereld op een duurzame manier nog leuker maken. Doe je mee?
Meer informatie?
Benieuwd wat wij als duurzame cateraar voor jou kunnen betekenen? Ik vertel je er graag meer over.