Meer dan 15 jaar ervaring

+10.000 tevreden klanten

Uitgebreid persoonlijk advies

Ontvang je offerte binnen 24 uur

Deze cocktail wordt geserveerd in een koperen beker

Wanneer je interesse hebt in het inhuren van een cocktailshaker dan heb je waarschijnlijk veel vragen. Dit doe je immers niet dagelijks. Als je ooit een cocktailbar hebt bezocht, heb je misschien wel eens een cocktail in een koperen beker geserveerd gekregen. Deze koperen bekers, ook wel bekend als “mugs” of “cups”, zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar hebben ook hun eigen unieke geschiedenis en functie. In deze blog gaan we dieper in op de cocktail die vaak in koperen bekers wordt geserveerd – de Moscow Mule. Dit is namelijk een van de meest bestelde cocktails aan onze mobiele cocktailbars.

De Moscow Mule cocktail

De Moscow Mule is een cocktail die voor het eerst werd gemaakt in de jaren 40 van de vorige eeuw. Het verhaal gaat dat John G. Martin, de directeur van een wodkabedrijf genaamd Heublein, de wodka in de Verenigde Staten aan de man probeerde te brengen. Martin was niet succesvol in zijn pogingen om wodka te verkopen, totdat hij een ontmoeting had met een man genaamd Jack Morgan, die de eigenaar was van een restaurant in Hollywood genaamd de Cock ’n’ Bull.

Deze cocktail drink je in een koperen beker

Om deze reden wordt de Moscow Mule in een koperen beker geserveerd

De Cock ‘n’ Bull had een grote voorraad gemberbier, dat maar niet verkocht raakte. Om de voorraad te verminderen bedachten Martin en Morgan een nieuwe cocktail die wodka, gemberbier en limoensap combineerde. Ze serveerden de cocktail in koperen bekers om de drank extra koel te houden en om het een opvallende uitstraling te geven.

De combinatie van wodka en gemberbier bleek populair te zijn en de Moscow Mule werd een hit. Het drankje kreeg zijn naam doordat wodka oorspronkelijk uit Rusland komt en het gemberbier een pittige “kick” geeft aan de cocktail. De koperen beker werd ook een iconisch onderdeel van de Moscow Mule en is inmiddels onlosmakelijk verbonden met deze cocktail.

Maar waarom wordt de Moscow Mule geserveerd in een koperen beker? Er zijn een paar redenen voor deze traditie. Ten eerste is koper een uitstekende warmtegeleider, wat betekent dat de koude cocktail snel wordt afgekoeld door de koude beker. Dit zorgt voor een verfrissende drankervaring, vooral op warme zomerdagen.

Daarnaast heeft koper een unieke smaak. Als de koude cocktail in een koperen beker wordt geschonken, reageert het koper met de zuren in het limoensap. Dit resulteert in een subtiele verandering van de smaak van de cocktail, waardoor het nog interessanter wordt om te drinken.

Tot slot is er nog een esthetische reden om de Moscow Mule in een koperen beker te serveren. Het koper geeft de cocktail een mooie uitstraling en maakt het gemakkelijker om de drank te presenteren. Het is ook een geweldige manier om indruk te maken op gasten bij een evenement of feest.

De lekkerste Pina Colada cocktail professioneel gemaakt! | Bar Company

Cocktailshakers inhuren

Wij komen de Moscow Mule graag op jouw feest maken!

Huur daarom onze cocktailshakers op jouw feest en geniet van de lekkerste cocktails! Met of zonder mobiele cocktailbar

Dit is belangrijk bij een cocktail in koperen beker

Hoewel de koperen beker een onmiskenbaar onderdeel van de Moscow Mule is geworden, zijn er wel enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het serveren van deze cocktail in een koperen beker. Ten eerste moet je erop letten dat de beker van de Moscow Mule in een koperen beker is gemaakt van puur koper. Sommige goedkopere bekers zijn bedekt met een laagje koper, maar dit kan na verloop van tijd slijten en giftige stoffen vrijgeven. Het is dus belangrijk om te investeren in hoogwaardige koperen bekers die volledig van koper zijn gemaakt.

Ten tweede is het belangrijk om de bekers goed te onderhouden. Koper kan na verloop van tijd verkleuren en dof worden, dus het is belangrijk om de bekers regelmatig schoon te maken met warm water en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je de bekers niet in de vaatwasser stopt, omdat dit de koperen afwerking kan beschadigen.

Andere cocktails in koperen bekers

Ten slotte is het goed om te weten dat de Moscow Mule niet de enige cocktail is die in een koperen beker kan worden geserveerd. Andere populaire cocktails die traditioneel in koperen bekers worden geserveerd zijn bijvoorbeeld de Kentucky Mule (bourbon, gemberbier en limoen) en de Gin Gin Mule (gin, gemberbier, munt en limoen).

In het kort is de Moscow Mule een cocktail die al decennia lang populair is en die wordt geserveerd in een koperen beker. Deze traditie is ontstaan omdat koper een uitstekende warmtegeleider is, het een unieke smaak geeft aan de cocktail en het zorgt voor een mooie presentatie.

Uit een koperen mok drink je de Moscow Mule Cocktail

Huur een cocktailshaker met koperen bekers

Als je de Moscow Mule of andere cocktails in een koperen beker wilt serveren, is het belangrijk om te investeren in hoogwaardige koperen bekers en deze goed te onderhouden. Maar je kan natuurlijk ook gewoon een cocktailbar huren met cocktailshaker. Daar is namelijk alles bij inbegrepen!

Deel dit bericht: