Meer dan 15 jaar ervaring

+10.000 tevreden klanten

Uitgebreid persoonlijk advies

Ontvang je offerte binnen 24 uur

Zo gebruik je een cocktail shaker

Je kunt bij ons een cocktail shaker huren voor je feest. Maar wist je dat een cocktail shaker niet alleen een persoon is die cocktails maakt? Een cocktail shaker is namelijk ook een essentieel hulpmiddel voor elke cocktail liefhebber. Het is een eenvoudig en effectief instrument om heerlijke cocktails te maken en te genieten van je favoriete drankjes. In deze blog zullen we je laten zien hoe je een cocktail shaker gebruikt om de perfecte cocktail te maken.

Zo gebruik je een cocktail shaker in 7 stappen

Stap 1: Selecteer je cocktail shaker
Er zijn verschillende soorten cocktail shakers beschikbaar, maar de meest voorkomende zijn de Cobbler shaker en de Boston shaker. De Cobbler shaker bestaat uit drie delen: een metalen beker, een deksel met een ingebouwde zeef en een dop. De Boston shaker bestaat uit twee delen: een metalen beker en een glazen beker die op elkaar passen. Kies de shaker die het beste bij je past en waar je je comfortabel bij voelt.

Een cocktail shaker gebruik je zo

Stap 2: Vul de shaker met ijs
Voeg ijs toe aan de shaker. Hoe meer ijs je gebruikt, hoe kouder je cocktail zal zijn. Als je de shaker vult met ijs, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte overblijft voor de andere ingrediënten.

Stap 3: Voeg de ingrediënten toe
Voeg de ingrediënten van je cocktail toe aan de shaker. Dit kunnen verschillende soorten alcohol, likeuren, sappen, siropen en kruiden zijn. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheden gebruikt en de ingrediënten goed combineert voor de beste smaak.

Stap 4: Sluit de shaker af
Sluit de shaker af met het deksel. Zorg ervoor dat het deksel goed vast zit om te voorkomen dat er vloeistof uit de shaker lekt tijdens het schudden.

Stap 5: Schud de cocktail
Schud de cocktail stevig gedurende 10-15 seconden. Houd de shaker stevig vast en schud met krachtige bewegingen om de ingrediënten goed te mengen.

Stap 6: Giet de cocktail uit
Open de shaker en gebruik de zeef om de cocktail in een glas te gieten. Als je de Cobbler shaker gebruikt, kun je de dop gebruiken als zeef om de cocktail in het glas te gieten.

Stap 7: Serveer de cocktail
Serveer de cocktail en geniet van je heerlijke drankje!

De lekkerste Pina Colada cocktail professioneel gemaakt! | Bar Company

Cocktail shakers at work

Liever de professionals aan het werk zien? Wij komen maar al te graag cocktails shaken op jouw feest!

Boek onze cocktail shakers op jouw feest en geniet van de lekkerste cocktails!

Een cocktail shaker is onmisbaar voor cocktails

In het kort is een cocktail shaker een geweldig hulpmiddel om heerlijke cocktails te maken. Door de juiste ingrediënten te kiezen en de stappen te volgen om de cocktail te maken, kun je de perfecte drankjes maken om te delen met vrienden en familie. Of je nu een beginnende cocktailmaker bent of een ervaren professional, een cocktail shaker is onmisbaar voor het maken van heerlijke drankjes.

Tips voor het gebruik van een cocktail shaker

Er zijn een paar extra tips die je kunt gebruiken om het beste uit je cocktail shaker te halen:

  • Zorg ervoor dat de shaker goed is afgesloten

Een lekkende shaker kan leiden tot een kleverige, plakkerige bende. Zorg er daarom voor dat de shaker goed is afgesloten voordat je begint te schudden. Als je een Cobbler shaker gebruikt, controleer dan of de dop goed op zijn plaats zit en als je een Boston shaker gebruikt, zorg er dan voor dat de glazen beker goed op de metalen beker is geplaatst.

  • Gebruik de juiste hoeveelheden ingrediënten

Om de beste smaak te krijgen, moet je de juiste hoeveelheden ingrediënten gebruiken. Het is belangrijk om de recepten nauwkeurig te volgen om ervoor te zorgen dat je drankje perfect uitbalancet is. Gebruik een maatbeker om de hoeveelheden nauwkeurig te meten.

  • Wees niet bang om te experimenteren

Cocktail shakers zijn perfect om je eigen unieke drankjes te creëren. Experimenteer met verschillende ingrediënten en ontdek nieuwe smaken die bij elkaar passen. Je weet nooit welke combinatie je nieuwe favoriete cocktail zal worden.

  • Probeer verschillende soorten shakers

Er zijn verschillende soorten shakers beschikbaar, dus probeer ze allemaal uit en ontdek welke je het leukst vindt om te gebruiken. Misschien vind je de Cobbler shaker makkelijker om mee te werken of vind je de Boston shaker handiger om te schudden.

  • Gebruik ijs van goede kwaliteit

Om de beste resultaten te krijgen, moet je ijs van goede kwaliteit gebruiken. Gebruik geen oud ijs dat in de vriezer ligt te wachten. Gebruik verse ijsblokjes die je vlak voor het maken van de cocktail uit de vriezer haalt.

Tips hoe je een cocktail shaker gebruikt

Een cocktail shaker inhuren

Een cocktail shaker is een geweldige tool voor elke cocktail liefhebber. Het is eenvoudig in gebruik en het stelt je in staat om de perfecte cocktail te maken. Volg de stappen die we hebben beschreven en experimenteer met verschillende ingrediënten om je eigen unieke drankjes te creëren. Vergeet niet om te investeren in een kwalitatieve shaker en om hem goed te onderhouden, zodat je er nog vele jaren plezier van hebt. Mocht je beter willen worden in het cocktails shaken en maken, dan kun je bij ons een cocktail workshop boeken! Maar wil je het echt makkelijk doen? Huur dan gewoon een cocktailbar met shaker in op je feest.

Deel dit bericht: