Meer dan 15 jaar ervaring

+10.000 tevreden klanten

Uitgebreid persoonlijk advies

Ontvang je offerte binnen 24 uur

Unieke bedrijfsborrel met cocktails met honingwijn

Afgelopen donderdag hebben we met drie cocktailshakers cocktails gemaakt op een flinke bedrijfsborrel. Alle gebruikers van het Thornico gebouw in Rotterdam waren hierbij aanwezig. We staan bijna iedere week op bedrijfsborrels, maar de invulling van deze borrel was net even wat anders dan normaal. Dit had alles te maken met de passie van onze opdrachtgever en operational manager Richard.

bedrijfsborrel met cocktailshakers

Bedrijfsborrel met bijzondere cocktailsCocktails op bedrijfsborrel met honingwijn

Hij verzorgt namelijk drie bijenvolkeren op het hoogste dak van het Thornico gebouw. Op deze hoogte van 45(!) meter leven de ‘hoogste bijen’ van de stad, welke een opvallende aanvulling zijn op het duurzame beleid van het gebouw. Jaarlijks wordt er meer dan 100 kilo honing geleverd door deze bijen, wat goed gebruikt kan worden voor de productie van honingwijn (mede). De huisimker is in 2016 begonnen met het maken van mede, en recentelijk heeft dit geleid tot zijn eerste gebottelde badge. Tijd voor een heuse mede-proeverij dus!

 

Honingwijn cocktails

Deze proeverij hebben wij mogen verzorgen en bestond uit het proeven van twee soorten honingswijn en een honingwijn-cocktail. Allereerst konden de twee soorten mede uit proefglaasjes worden gedronken, om zo de pure smaakbeleving te ervaren. De proevers waren erg te spreken over het product uit eigen ‘tuin’. Er waren twee varianten om uit te proberen: 11,5% en 27%. De laatste variant heeft Richard gemaakt met een knipoog naar de Deense eigenaren van Thornico. ‘Die Vikingen moeten natuurlijk wel sterk spul hebben!’, grapte Richard toen hij ons van tevoren een korte rondleiding gaf door zijn werkplaats. Hier kwamen we er ook achter dat het maken van honingwijn en cocktails erg op elkaar lijkt. Des te leuker was het dus om aan de slag te mogen met de mede-cocktails! Nadat men klaar was met het eerste gedeelte van de proeverij, konden ze een toffe mede-cocktail uitproberen. Een Strawberry Mojito op basis van de mede hebben we speciaal voor deze gelegenheid bedacht, om te kunnen laten zien wat er zoal mogelijk is met honingwijn.

cocktails op bedrijfsborrel

Al met al vonden we het erg tof om deze proeverij te mogen leiden en was het een erg creatieve en gezellige variant van een bedrijfsborrel!

Wil jij ook een cocktail catering op jouw volgende personeelsfeest? Overweeg dan om een cocktailshaker te huren.

Geschreven door Wouter van der Laan die deze avond heeft gewerkt met Kevin en Fabian.

Deel dit bericht: