Meer dan 15 jaar ervaring

+10.000 tevreden klanten

Uitgebreid persoonlijk advies

Ontvang je offerte binnen 24 uur

De perfecte Pina Colada cocktail shake je op deze manier

Wij shaken al meer dan tien jaar Pina Colada’s op feesten. Het is een van de meest bestelde cocktails aan onze cocktailbar. Maar wat maakt deze cocktail nou zo populair bij onze cocktail catering?

De Pina Colada cocktail

Een Pina Colada is een heerlijke tropische cocktail die vaak wordt geserveerd op stranden, resorts en bij zwembaden. Het is een mix van ananassap, romige kokosmelk en witte rum. Het wordt geserveerd in een glas met ijs en een stukje ananas als garnering. In deze blog vertellen we stap voor stap uit hoe je een perfecte Pina Colada kunt maken.

De perfecte Pina Colada cocktail | Bar Company

Bereidingswijze van de Pina Colada cocktail

Stap 1: Verzamel de ingrediënten 
Om een Pina Colada te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 60 ml witte rum
  • 120 ml ananassap
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 kopjes ijsklontjes
  • Ananaspartjes voor de garnering (optioneel)

Stap 2: Blend het ijs
De eerste stap in het maken van een Pina Colada is het blenden van het ijs. Voeg de 2 kopjes ijs toe aan de blender en blend het tot het ijs fijn is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het ijs volledig fijn is, zodat de cocktail de juiste textuur krijgt.

Stap 3: Voeg de rum toe
Voeg vervolgens de 60 ml witte rum toe aan de blender. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een kwalitatief goede rum gebruikt om de beste smaak te krijgen. Blend het ijs en de rum samen tot het goed gemengd is.

Stap 4: Voeg het ananassap toe
Voeg de 120 ml ananassap toe aan de blender. Het ananassap geeft de cocktail zijn zoete en fruitige smaak. Blend het geheel opnieuw tot het goed gemengd is.

Stap 5: Voeg de kokosmelk toe
Voeg tot slot de 60 ml kokosmelk toe aan de blender. De kokosmelk geeft de cocktail zijn romige en tropische smaak. Blend het geheel opnieuw tot het goed gemengd is.

Stap 6: Serveer de cocktail
Giet de Pina Colada in een groot glas en voeg eventueel wat extra ijs toe. Garneer de cocktail met een stukje ananas en eventueel een parasolletje voor een extra tropisch effect.

De lekkerste Pina Colada cocktail professioneel gemaakt! | Bar Company

De lekkerste Pina Colada cocktails voor jou gemaakt!

Binnenkort iets te vieren? Laat je gasten (en jij zelf) genieten van een luxe en feestelijk drankje dat zij niet iedere dag drinken. Maak een feestavond onvergetelijk!

Tips voor het maken van de perfecte Pina Colada

  • Gebruik verse ingrediënten: Verse ananas en vers geperst ananassap geven de cocktail de beste smaak.
  • Gebruik een goede blender: Zorg ervoor dat je een krachtige blender hebt die het ijs en de ingrediënten goed kan mixen.
  • Pas de verhoudingen aan: Als je de cocktail te sterk of te zoet vindt, kun je de verhoudingen aanpassen naar jouw smaak.
  • Probeer verschillende soorten rum: Er zijn verschillende soorten witte rum beschikbaar en ze hebben allemaal een andere smaak. Experimenteer met verschillende soorten om te ontdekken welke je het lekkerst vindt.
  • Serveer de cocktail koud: Een Pina Colada is het lekkerst als het koud wordt geserveerd. Voeg dus altijd ijs toe aan het glas en bewaar de ingrediënten in de koelkast voordat je ze gebruikt.

Maak de Pina Colada cocktail extra lekker

Wij passen de Pina Colada aan naar de smaak van de gasten aan onze cocktailbar. We vertellen je graag hoe we klassieke Pina Colada aan kunnen passen:

Voeg vers fruit toe
Om de pina colada nog fruitiger te maken kun je vers fruit toevoegen aan het mengsel. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, mango of banaan. Voeg ongeveer een handjevol fruit toe aan de blender voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Dit geeft de cocktail een extra tropische smaak.

Gebruik bruine rum
In plaats van witte rum kun je ook bruine rum gebruiken. Bruine rum heeft een rijkere en complexere smaak dan witte rum en past goed bij de zoete smaak van ananas en kokosmelk.

Voeg limoensap toe
Om de cocktail wat frisser te maken kun je limoensap toevoegen aan het mengsel. Pers het sap van een halve limoen uit en voeg het toe aan de blender. Limoensap voegt een zuur en verfrissend element toe aan de cocktail.

Maak een frozen pina colada
In plaats van ijsblokjes kun je ook bevroren ananas gebruiken om een frozen pina colada te maken. Gebruik dezelfde hoeveelheid bevroren ananas als ijsblokjes en mix alles goed door elkaar. Dit geeft de cocktail een extra dikke en romige textuur.

Voeg een scheutje Blue Curaçao toe
Blue Curaçao is een likeur met een blauwe kleur en een licht bittere sinaasappelsmaak. Voeg een scheutje toe aan de pina colada voor een extra exotische touch en een mooie blauwe kleur.

Gebruik kokoswater in plaats van kokosmelk
Kokoswater is een lichtere en minder romige variant van kokosmelk. Als je de cocktail wat lichter wilt maken kun je kokoswater gebruiken in plaats van kokosmelk.

Maak een mocktail
Als je geen alcohol wilt gebruiken kun je de rum weglaten en de cocktail maken als mocktail. Gebruik in dat geval wat extra ananassap en kokosmelk om de cocktail nog steeds lekker romig te maken.

Pina Colada maken naar eigen smaak | Bar Company

Met deze suggesties kun je de pina colada naar je eigen smaak aanpassen. Probeer verschillende variaties uit en ontdek welke jouw favoriet is. Of je nu op zoek bent naar een verfrissende cocktail op een warme dag of een tropische touch aan een feestje wilt geven, de pina colada is altijd een goede keuze. Het is niet voor niets een van de meest bestelde cocktails aan onze cocktailbars!

Deel dit bericht: